Trädgården

Café | Gårdsbutik | Öppen KRAV-gård | Boende | 5 km söder om Vimmerby

vinterbild
fire
fåren2020
gräslök
rosenbönor

Trädgården och odlingarna i Ingebo hagar

”Grundtanken här i Ingebo är att odla giftfritt och ekologiskt vilket leder till både, friskare och nyttigare grönsaker och frukter. Det är en härlig känsla att skörda egen mat och njuta av dem med familjen och i vårt café.  Vår dröm är att vi kommer att odla alla säsongens grönsaker i vår egen trädgård, det är nämligen där inspiration för matglädje börjar.”


Odlingen i Ingebo hagar är ekologisk och biodynamisk. Odlingsmetoden eftersträvar att skapa ett sunt jordbruk med hälsosamma produkter. Gödselmedeln som används i trädgården är organiska, från gårdens får och hästar, som vi komposterar tillsammans med köks- och  trädgårdsavfall. Trädgårdslanden gröngödslas också. Frön som används för odlingen är ekologiska från Runåbergs Fröer men även egna frön som tas till vara på under hösten.


I anslutning till odlingarna finns också byns bikupor som hjälper oss att pollinera.


Vinter 2012-2013 byggde vi ett växthus och utomhusodlingar i Ingebo hagar. Det är där vi odlar våra grönsaker och bär som vi sedan själva konsumerar men även säljer till våra boendegäster och använder i vårt kafé.


Vi har även anlagt en visningsträdgård som du kan besöka och låta dig inspireras av!


Susanne och Hans Pommerenke som anlade trädgården och drev Ekocaféet flyttade tillbaka till Tyskland hösten 2019. Men odlingarna, visningsträdgården och grundtanken lever kvar och förvaltas vidare. 


Önskar man läsa mer om hur det hela började finns Susannes blogg kvar och hittas här.

"Att bygga ett växthus är som att skära ut en egen bit ur Edens lustgård"

Kontaktuppgifter

kristina@ingebohagar.se, 070-6583212


Följ oss i sociala medier: Facebook & Twitter

#ingebohagar #ingebo