Ingebo hagar

Ekocafé & Restaurang | Gårdsbutik | Öppen KRAV-gård | Boende | 5 km söder om Vimmerby

Ingebo hagar ekonomisk förening

Den 24 maj 2011 bildades den ekonomiska föreningen Ingebo hagar av fem landsbygdsentusiaster. Målet med föreningens verksamhet är att utgöra en bas för en rad verksamheter som bedrivs med utgångspunkt i KRAV, FSC och PEFC certifierat jord- och skogsbruk samt ekologisk djurhållning i byn Ingebo.

 

Strävan är att utveckla hela byn, och allt den har att ge, till att utgöra en bas för en mångfald av verksamheter och människor. Tillsammans kan man åstadkomma mycket och få lust och arbetsglädje på köpet. Kretsloppstänkandet är vår ledstjärna och en hållbar framtid vårt mål!

 

Idag finns ekocaféet, vilket utgör hjärtat i byn. Kring detta bedrivs också öppen KRAV-gård med smådjur, en gårdsbutik med försäljning av här- och närproducerat, boende i olika former och vandringsleder i skog- och hagmark. Ingebo by ligger strax söder om Vimmerby i Småland.

(Bilden är klickbar)

Om oss

Familjen Lindelöf

På gården bor Kristina Lindelöf (11:e generationen) tillsammans med sina tre döttrar Maria, Jenny och Lovisa. I huset bor också hundarna Charlie och Eddie. På gården bor även gotlandsfår, ankor, grisar, höns, kaniner och katter.

 

Familjen Pommerenke

Hans och Susanne Pommerenke står för verksamheten i Ekocaféet med erfarenhet från restaurang-branschen i södra Tyskland. Deras dotter Bianka och hennes sambo Christian jobbar också i caféet. De andra barnen Nina, Janis och Kim hjälper också till i caféet. Susanne odlar egna grönsaker, örter och blommor till verksamheten. I familjen ingår även hundarna Gina, Lizzie och katten Joey.

Ingebo hagar fångad i rörlig bild, filmad av Malte Heidsiek.

Kontaktuppgifter

Ekocafé: ekocafe@ingebohagar.se, 0492-10039 eller 076-0828102

Vandringsleder, boende, gårdsbutik: kristina@ingebohagar.se, 070-6583212

 

Följ oss i sociala medier: Facebook & Twitter

#ingebohagar #ingebo #ekocafeingebo

 

Hemsida, logga & fotografier av www.emmajansson.se

Certifiering